BioFoto Forening for Naturfotografer
årets fotograf 2017-Nina Jonsson

1. premie fra Interfoto

Foto Nina Jonnson med 1.premie fra Interfoto

Årets fotograf

Overrekkelsen av 1.premie fra Interfoto til årets fotograf skjer på Landstreffet. Da Nina ikke kunne delta i år på Landstreffet måtte vi sende premien i posten. Sentralstyret I BioFoto og Interfoto ønsker med dette å gratulere fjordårsvinner Nina Jonsson.

Nina Jonsson jobber til daglig i Norsk institutt for naturforskning som er en uavhengig stiftelse som forsker på natur og samspillet natur-samfunn. NINA ble etablert i 1988. Hovedkontoret er i Trondheim, med avdelingskontorer i Tromsø, Lillehammer, Oslo og Bergen. I tillegg driver NINA Sæterfjellet avlsstasjon for fjellrev på Oppdal, og forskningsstasjonen for vill laksefisk på Ims i Rogaland.


“Nina Jonsson ble interresert i fotografering allerede som barn”

Fotografering av planter og dyr, hver for seg eller i sine naturlige omgivelser, er min store hobby. Jeg er naturviter med fisk som spesialfelt, men fotograferer like gjerne planter, insekter, krypdyr, fugler og pattedyr. Jeg er fascinert av variasjonene som avdekkes gjennom makrofotografering. Ved å forstørre bildene oppdager jeg ofte karaktertrekk ved plantene og dyrene som ikke kan sees med det blotte øye. Jeg deler mange av bildene med andre på nett, i bøker og blader, og på den måten formidler jeg naturens mangfold videre til andre.

Jeg interesserte meg for fotografi allerede som barn, og som elev på videregående skole, kjøpte jeg mitt første speilreflekskamera. I mange år fulgte ‘Pentax’en’ meg trofast på turer i skog og fjell, og bildearkivet vokste. Men virkelig fart på fotograferingen ble det da jeg gikk over til digitalt kamera. Mvh Nina Jonnson

Nina Jonsson fra BioFoto Østlandet, totalt fikk Nina 37 poeng i runde 1 og 2 – 2017

14_lemur
14_parring
14_snoape
14_trane
previous arrow
next arrow

Noen utvalgte bilder fra fotograf Nina Jonsson.

 

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.