BioFoto Forening for Naturfotografer

Fotokonkurransen 2023 – Resultat 1. runde

Takk til alle fotografer som har sendt inn bilder til årets først runde i fotokonkurransen. Alle bilder som har mottatt poeng vises nedenfor. På hvert bilde er det lagt til tittel, fotografens navn og lokallagstilhørighet. Hvis det oppdages skrivefeil på navn eller person oppført med feil lokallag, er det hyggelig hvis det gis tilbakemelding slik at dette blir rettet opp, send e-post til tommy@biofoto.no

BioFoto gratulerer vinnere og takk til alle for deltagelse i BioFotokonkurransen 2023 – 1.runde


Kommentar fra juryen

Vi vil takke for oppgaven med å juryere BioFotos fotokonkurranse! «Kråke, skjære eller ravn.» 

Juryen mottok 264 bilder. Et lite antall bilder ble forkastet fordi de ikke holdt seg til temaet for konkurransen. Alle bildene har blitt vurdert både i forhold til innhold og teknikk. Vi var spesielt på utkikk etter kreative løsninger siden temaet denne gangen var veldig snevert. Mange bilder hadde fine komposisjoner og gode lysforhold, men enkelte var bearbeidet litt vel mye i redigeringen. Flere årstider var representert. Bildene har blitt vurdert selvstendig av hvert jurymedlem. Deretter har vi, gjennom 4 arbeidsmøter, hatt interessante, utfordrende diskusjoner fordi vi har hatt ulike syn og ulike vurderinger av mange av bildene, noe som også gjorde juryeringen interessant. Som kjent, – der hvor alle tenker likt, der tenkes det for lite.

Juryen takker for tilliten, og ser fram til neste runde hvor temaet er «STORM». Vi oppfordrer alle til å delta. Les reglene først. Reflekter over temaet, og prøv å finne noen gode, kreative løsninger som forteller en historie.
Lykke til!

Jury 2023

Årets jury i fotokonkurransen er:

  • Kåre Hoftvedt – BioFoto Østlandet.
  • Sylfest Myklatun – BioFoto Midt-Norge.
  • Anne Lise Stangenes – BioFoto Sørlandet.
  • Bjørn-Egil Brekke – BioFoto Østlandet

 

GULL - SØLV - BRONSE


Gull 12 Poeng


Foto: Tommy Andreassen

BioFoto Nordland

Tittel: “Kråkekos”

Premie verdi: 5.000,-

Premien er sponset av Norway Nature

 

Gull bilde. Juryens kommentar om “Kråkekos”

Juryen merket seg dette bildet allerede ved den første gjennomgangen. Bildet har god komposisjon med en fin innramming. Vi ser fuglene i silhuett. Silhuettbilder kan ofte bli «flate» bilder, men her gir skyene i bakgrunnen både en markert dybde i bildet, og skaper spenning. Hovedmotivet kommer klart frem, med det fine lyset i bakgrunnen. Det er god interaksjon mellom fuglene. Bildet har også fin stemning, og er et spennende konkurransebilde.

Sølv 10 Poeng


Foto: Geir Antonsen

BioFoto Nordland

Tittel: “Kråketreff”

Premie verdi: 3.000,-

Premien er sponset av Kai Jensen

 

Sølv bilde. Juryens kommentar om “Kråketreff”

Dette bildet vokste i anerkjennelse over tid hos juryen. Bildet gir assosiasjoner til Alfred Hitchcocks filmer og til Tarjei Vesaas sin roman «Fuglane». Det er god balanse og fin komposisjon i bildet. Fuglene er på «riktig» sted. De lyse partiene balanserer de mørke. I bildet er det dynamikk og kaos, samtidig som det gir en ro når man ser på det. Det er nesten slik at hvis man hører godt etter, vil man kunne høre lyden av fuglene. Bildet skiller seg ut fra flertallet av bildene i konkurransen. Det er kornete, og her bidrar det til å skape den spesielle stemningen. Det er et kreativt bilde, og juryen vil berømme fotografen for å ta det «modige valget» vi synes det er, å bruke dette som konkurransebilde.

Bronse 8 Poeng


Foto: Eli Kristin Harberg

BioFoto Midt-Norge

Tittel: “Overblikk”

Premie verdi: 1.500,-

Premien er sponset av :

FarOutFocus ved Hans Petter Sørensen

Bronse bilde. Juryens kommentar om “Overblikk”

Det ble bronse til dette bildet som er behagelig og godt å se på. Det er få forstyrrende elementer, og det er gode linjer i bildet. I den fine, duse bakgrunnen kommer hovedmotivet klart fram som en fin kontrast, og det er ingen tvil om hva som her er motivet. Det er litt irriterende at skjæra sitter midt i bildet horisontalt, men det gir samtidig en spenning i bildet som bidrar positivt til å øke seerens opplevelse av innholdet. I denne situasjonen har fotografen hatt litt tid på seg til å komponere bildet i felten, og det er gjort med dyktighet. Det er tydelige detaljer i fuglen, bare legg merke til at det ene øyet er synlig.

Premiene for vår runden og høst runden er lik.

BioFoto Norge har innledet et samarbeid med flere eksterne sponsorer om premiering til fotokonkurransene for 2023:

  1. Plass gull. Norway Nature ved Ole Martin Dahle sponser førsteplass i de to konkurransene våre, samt premie til Årets fotograf. Premien er en helg (fredag til søndag) i Flatanger med fotografering både fra båt og skjul. I tillegg inngår overnatting. Dette er en vintertur og vil bli arrangert i februar 2024. Reisen til og fra må betales av vinneren. Verdien på premien er kr. 5 000 for hver. Her kan du besøke hjemmesiden til Norway Nature
  2. Plass sølv: Kai Jensen sponser andreplassen i vårkonkurransen 2023. Her får du en dag i fotoskjul der både fugler og pattedyr ferdes. Vinneren avtaler med arrangøren når dette skal skje. Reisen til og fra må betales av vinneren. Verdi kr. 3 000. Her kan du besøke hjemmesiden til Kai Jensen
  3. Plass bronse: FarOutFocus ved Hans Petter Sørensen sponser tredjeplass i hver konkurranse. Her får vinneren en dag på sjøen i rib med fokus på ørnefotografering og kystlandskap. Vinneren betaler reisen til og fra på egenhånd. Verdi kr 1.500. Her kan du besøke hjemmesiden til FarOutFocus

5 poeng – Hederlig omtale uten innbyrdes rangering

1 poeng – Antatt bilde uten innbyrdes rangering

Bildene fra hver runde går gjennom en juryering; en for vår-runden og en for høst-runden, før endelig resultat er klart. Det beregnes tid i april/mai, og september/oktober for gjennomgåelse av materialet for juryen. Resultatet blir presentert på nettsidene med juryens endelige dom.

Resultat fra runde 1 blir offentliggjort den 10. juni.

Resultatet fra 2. runde samt samlet poengsum og kåring av årets fotograf vil bli offentliggjort den 23. desember.

Høst runden har et spennende tema. Forbered deg og send inn dine beste Storm bilder. Du kan sende inn bilder f.o.m 20. august – t.o.m 25. september.  

  • 2. Runde Høst
  • Tema: Storm 

Uvær har fascinert fotografer gjennom alle år, nå har du muligheten til å formidle ditt beste uværsbilde. Bilde kan være fra kystlandskap eller fjellandskap fra innlandet. Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.