Stekvasselv – medlemstur

Medlemstur - 20-23 Juni 2025.

Hvor i all verden er Stekvasselv lurer du sikkert på?
Det var det mange av oss som lurte på – så da la vi medlemsturen dit. Vi hadde likevel en flott helg tross en regnfull start. Hele 18 medlemmer fant veien denne St.Hans helga.
Selve gården ligger ved Nord-Røssvatnet i Hemnes kommune på indre Helgeland – med Okstindan og Okstindbreen som bakgrunn. Besøk gjerne nettsiden deres: www.stekvasselv.no

Ideen var å finne et sted de fleste ikke viste så mye om fra tidligere. Det tror jeg vi fant!
I februar var vi i kystlandskap på Tranøy og vi ville nå flytte oss “innover”. Skog og fjell, samt billig alternativ for overnatting. Her var det gode muligheter både for telt, bobil og innendørs overnatting fordelt i to hus.

Vi kan oppsummere helgen med noen stikkord. For utenom fotografering ble det både regn og sol, bålkaffe, quiz, nattfoto, guidet tur av lokal kjentmann, obligatoriske kanelsnurrer, lokal kamkake og elggryte. Fuglene lå nok en del skjult på reir denne helga, men noen treff ble det. Vi ble uansett kjent med et nytt område for de fleste, og vi hadde det veldig trivelig på tur. For en flott gjeng vi er!

Torsdag ankom de fleste medlemmer, og været tilsa at det ble lite fotografering. Da var det godt med romslig hus hvor vi fikk treffes til en hyggelig prat. Det ble delt ut 4 oppgaver som man kunne bryne seg på. Til høsten kjører vi et digitalt medlemsmøte og viser bilder fra turen. Her blir vi å bruke den nye konkurranseløsningen både for innlevering og fremvisning.

Fredag startet vi med felles frokosttid og dagen var viet til fritt program. Landstreffkomiteen hadde et statusmøte etter frokost, da de fleste var samlet denne helgen. Senere ble det samling rundt bålet for grilling og kaffe. Natt til lørdag dro noen ut på nattfotografering. Lyset er fantastisk i disse tider! Anbefales!

Lørdag hadde vi besøk av en lokal kjentmann, Torbjørn Lien fra BirdLife, som var invitert for å vise oss steder vi ikke hadde funnet selv. Han fortalte en del om fugler og dyr samt landskapet rundt. En flott “bli kjent”-tur i godt vær. Vi håper Torbjørn blir med oss på flere turer!

På ettermiddagen gjennomførte vi medlemsmøte hvor Ørnulf Jenssen informerte om status på neste års landstreff og vår neste medlemstur til Stetind i September. Tommy viste frem BioFoto Nordland sin nye rollup som Ebba har designet. Den ble veldig flott! Godt jobba! Deretter gikk vi til dekket bord og fikk servert 3-retters middag av vertskapet på gården. Elggryta var fantastisk! Vertskapet fortalte litt om historien for gården og området rundt, før Bente kjørte quiz. Deretter var det tid for fotografering igjen 🙂

Alt i alt en finfin tur – og flere ønsker å besøke dette spennende området igjen!
 

Vi gleder oss nå til vår neste medlemstur til Stetind i september! Norges nasjonalfjell!            Nei – vi lover – vi skal ikke prøve å nå toppen! Asgeir Kvalvik vil være vår guide, og vise oss sine beste fotosteder for å fotografere Stetind. (Forfatter av boken “Stetind”)s

More from Lise Mari Løvstrand
Velkommen til Landstreff 2025
Velkommen til Landstreffet 2025 – Bø i Vesterålen – 06-08. Juni. Forberedelsene...
Les mer
0 replies on “Stekvasselv – medlemstur”