Resultat fra 1. runde fotokonkurransen 2019

Årets jury består av 3 personer fra NN/Norske Naturfotografer
Jury 2019 består av Tom Dyring, Rolf Støa og Henrik Strømstad

Juryens omtale av bildene fra første runde : Til første runde med tema «Magisk landskap i Norge» ble det sendt inn hele 362 bilder. Det ble en stor jobb for Juryen å gå igjennom bildene. Det ble sendt inn mange magiske landskap og kampen om pallen ble tett. Men juryen ble enige etter noen ekstra gjennomganger og diskusjoner. Men en del potensielle premiebilder ryker dessverre ut av premielista pga for slett bildebehandling eller dårlig komposisjoner. Så tips fra juryen før runde to er å gå gjennom bildene en ekstra gang før de sendes inn.

Takk til alle fotografer som har sendt inn bilder til årets først runde i fotokonkurransen. Det var stor deltakelse, totalt ble det sent inn 362 bilder til denne runden. Alle bilder som har mottatt poeng vises nedenfor. På hvert bilde er det lagt til tittel, fotografens navn og lokallagstilhørlighet. Hvis det oppdages skrivefeil på navn eller person oppført med feil lokallag, er det hyggelig hvis det gis tilbakemelding slik at dette blir rettet opp. Gratulerer til vinnere og takk til alle for deltagelse i BioFotokonkurransen 2019.


Gull 12 Poeng. Jan Nordvålen | Indre Østland | Svalbard

GullPremie: Pengepremie fra BioFoto 2.500,-

JanNordvaalen_indreostland_Svalbard

Juryens begrunnelse : Bildet viser et høyalpint vinterlandskap med bløtt arktisk lys. Sterk komposisjon med få og enkle elementer. Reinsdyrene balanserer bildet på en overbevisende måte. Fin bløt tekstur i fjellene i bakgrunnen.


Sølv 10 Poeng. Jarle Kvam | Sørlandet | Myrullkveld

Sølvpremie: Stor weekend-bag m/hjul fra BioFoto (80 Liter) verdi 800,-

Jarle-Kvam_Sørlandet_Myrullkveld

Juryens begrunnelse : Klassisk landskapsbilde fra en høyalpin myrull-eng. Fin komposisjon, dybde og lys der speilingen er et sentralt blikkfang. Referansen til Harald Sohlbergs kjente oljemaleri er iøynefallende. Uregelmessigheter i lyset / himlen på høyre side drar litt ned.


Bronse 8 poeng. Kåre Johansen | Østlandet | Snøbyger på Stave

Bronsepremie: Dagstursekk fra BioFoto (25 liter) Verdi 300,-

Kare-Johansen_ostlandet_Snobyger-på-Stave

Juryens begrunnelse : En iskald, forblåst vintersituasjon der husene / gården balanserer venstre side av bildet og fjellene høyre. Høyspentlinjen gir ekstra dybde i bildet og fremhever kontrasten mellom naturen og det menneskeskapte. Flott komposisjon og fargestyring.


Hederlig omtale 5 poeng.