Resultat fra 2. runde fotokonkurransen 2019

Årets jury består av 3 personer fra NN/Norske Naturfotografer
Jury 2019 består av Tom Dyring, Rolf Støa og Henrik Strømstad

Juryen har mottatt 280 bilder til vurdering. Jurymedlemmene har innledningsvis arbeidet med dette hver for seg fram til personlige innstillinger og avsluttet arbeidet på felles jurymøte 12.11.2019. Juryen har avvist enkelte bilder som etter vår oppfatning ikke svarer på konkurransens tittel, dette gjelder hhv. bilder som åpenbart ikke er tatt i Norge og bilder som etter juryens vurdering ikke svarer på programtittelen «Tett på». Når det gjelder sistnevnte kategori har avgjørelser noen ganger vært vanskelige.


Takk til alle fotografer som har sendt inn bilder til andre runde i årets fotokonkurransen. Totalt ble det sent inn 362 bilder til første runde og 280 bilder til andre runde. Alle bilder som har mottatt poeng vises nedenfor. På hvert bilde er det lagt til tittel, fotografens navn og Lokallagstilhørlighet. 

Hvis det oppdages skrivefeil på navn eller person oppført med feil lokallag, er det hyggelig hvis det gis tilbakemelding slik at dette blir rettet opp i. Gratulerer til vinnere og takk til alle for deltagelse i BioFotokonkurransen 2019. Mvh. konkurranseansvarlig Tommy Andreassen.


Hal Of Fame: Her kan du se oversikt over alle poeng som er gitt samlet for disse 5 år. Det er også liste over samlet poengsum for 1. og 2. runde 2019 samt poeng for året Lokallag

GULL 12 Poeng : Sylwia Grabinska | BioFoto MidtNorge

Gullpremie: Pengepremie fra BioFoto 2.500,- | BioFoto Gratulerer

1. plass Sylwia Grabinska | BioFoto Midt-Norge | Edderkopp
Juryens begrunnelse: Bildet viser en edderkopp i spinn med motlysreflekser og antatte vanndråper. Bildet har en overbevisende komposisjon med den skarpe edderkoppen i et vell av skarpe og uskarpe detaljer av planter og lys som leder betrakteren inn i et «fantasilandskap» i lys og farger. Et bilde man ikke uten videre blir ferdig med.

Sølv 10 Poeng : Heidi Mellingen | BioFoto Østlandet

Sølvpremie: Stor weekend-bag m/hjul fra BioFoto (80 Liter) verdi 800,-

HeidiMellingen BioFoto Østlandet_Moskus
2. plass Heidi Mellingen | BioFoto Østlandet | Moskus
Juryens begrunnelse: Bildet viser hodet av to moskusokser som stanger i antatt bitende snø og kulde. De mørke, «svarte» dyrene med pelsstruktur med is og snø, de harde urtidsaktige hornene og de bløte sårbare øynene danner en fascinerende miks av visuelle kvaliteter og som komposisjon fungerer den midtstilte, symmetriske sammenstillingen av hodene godt. Et bilde som oser av kulde, kraft og tøff overlevelse.

Bronse 8 poeng : Stein K. Martinsen | BioFoto Østlandet

Bronsepremie: Dagstursekk fra BioFoto (25 liter) Verdi 300,-

3. plass Stein Kristian Martinsen | BioFoto Østlandet | Praktvannymfe
Juryens begrunnelse : Bildet viser en hann av en blåvingevann-nymfe sittende på et strå. Bildet er dristig komponert med insektet, 3 strå og en enkelt lys-refleks mot en myk, «blura» bakgrunn som eneste komponenter. Motlysrefleksen er bærende i komposisjonen og balanserer bildet med vann-nymfen «på vei ut av bildet». Fargepaletten er bløt og behersket med den dypblå og sylskarpe vann-nymfen som bildets midtpunkt.

Hederlig Omtale 5 poeng


Antatte bilder 1 poeng


Hal Of Fame: Her kan du se oversikt over alle poeng som er gitt samlet for disse 5 år. Det er også liste over samlet poengsum for 1. og 2. runde 2019 samt poeng for året Lokallag <<Se Listen her>>