BioFoto Forening for Naturfotografer

Suksess med Midt-Norsk NaturFotodag

BioFoto Midt-Norge innbød til en heldag med naturfoto lørdag 25. april. Det skulle vise seg å bli en suksess.

[zee_dropcap]Den store bestanden av bever i Bymarka i Trondheim er velkjent for mange. Likevel er det forbausende få av våre medlemmer som har prøvd å fotografere vår største gnager. Det var kanskje årsaken til at hele 25 ivrige naturfotografer møtte opp til en liten beverworkshop allerede kl. 04.30 om morgenen.[/zee_dropcap]

Berver-workshopen var lagt til Theisendammen og Baklidammen. Ved begge disse store og kunstige dammene har beveren holdt til i flere år. Rundt dammene går det hyppig brukte turstier. Dermed er beveren vant til både fotografer, fiskere og andre turgåere. Det gjør det lettere å komme tett på noen av individene.

1) Linda Bjørgan
Fotograf: Linda Bjørgan

Samarbeidsvillig bever

Resultatet ble slik vi hadde håpet på forhånd. Ett individ ved Baklidammen var særdeles samarbeidsvillig. Denne morgenen varierte den i kosten mellom bunter av elvesnelle som den hentet på bunnen, og ferske smågreiner fra de nærmeste trærne. Selvsagt ble det også fotografert andre motiver denne tidlige morgenen i Bymarka.

Fotograf: Finn Nilsen

Fire foredrag

Midt-Norsk NaturFotodag fortsatte etter utedelen i Bymarka med ei lang samling i Suhmhuset ved Vitenskapsmuseet i Trondheim, der BioFoto Midt-Norge til vanlig holder medlemsmøtene.

Denne dagen bød lokallaget på hele fire foredrag, satt sammen med tanke på at det skulle bli både spennende og med god variasjon. De rundt 50 som var innom i løpet av dagen, noen på bare ett foredrag men mange på alle fire, ga tydelig uttrykk for at dette likte de godt.

Børge Wahl fra Stjørdal, Odd Larsen fra Trondheim, Hilda Bjerkestrand fra Kristiansund og Orsolya Haarberg fra Trondheim var de fire foredragsholderne denne dagen. De bidro både hver for seg og sammen til at heldagen ble en suksess.

I det kommende nummeret av Naturfotografen kan du lese mer om arrangementet.

Einar Hugnes
Leder i BioFoto Midt-Norge

4) Terje Gran
Fotograf: Terje Gran

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.