Fra gata til naturen

Streetfoto til Naturfoto  

Som medlem av Bio-Foto og helt fersk naturfotograf, vil jeg pressisere at jeg jobber etter Bio-Fotos retningslinjer, som betyr at mine bilder er på fuglenes, dyrenes og naturens premisser. Denne artikkelen handler om et våtmarksområde som nærmest en del av sentrum av Arvika i Sverige. Stedet heter Sågudden, et lite stykke Folkemuseum sammen med et herlig naturområde. Helt i enden av dette området er det et fredet våtmarksområde med fugletårn. Her finnes det Bever og ca 30 talls fuglearter og mange av dem hekker her.
 
Det er lørdag den 14/7, klokken har så vidt passert kl 06:00 når solen starter oppstigningen ved fugletårnet, og gir en veldig fin vinkel ut mot Glasfjorden, Kamera og kaffekoppen var på plass, også skjer det – ti Hegrer kommer seilende inn og lander inne på våtmarksområdet. Det er absolutt vindstille og fersk som jeg er, fomler jeg veldig med AF innstillinger i starten, men jeg fikk heldigvis et par bra bilder. Bildene får automatisk litt Storebror ser deg over seg, som gir en fin dobbelteffekt. Det å oppleve dette er helt fantastisk, ingen vingeslag, Hegrene har ro og full kontroll, mens musevåkene, måkene, sothøner og toppdykkere kaster bare et lite skrått blikk opp, og konstaterer at det er ingen fare, og varsler ikke hverandre, bortsett fra noen ivrige sivsangere som får det litt travelt – utover det er bare absolutt stillhet.
 
Det er akkurat denne opplevelsen jeg var ute etter når jeg forlot stresset fra dokumentarisk arbeid i byer og Streetfoto til Naturfoto. Jeg pleier å si når jeg får slike naturopplevelser – er det “Gevinst på alle lodd”.
 
 
 
Exif Hegre1: 140mm(35mm),1/220sek f6,4 iso 400
Exif Hegre2: 140mm(35mm),1/125sek f6,4 iso 400
 
Starten på oktober reiser jeg til Nederland og Nordvest Europas største våtmarksområde Weerribben-Weiden. Det gleder jeg meg veldig til.  Legger ved 2 linker 
 
 
 
Med vennlig hilsen
Tormod Hanstad
 
More from Tommy Andreassen
Månedens bilde – September
Foto © Dag Wennesland Når sommeren er på retur og fiskeørna er...
Les mer
Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *