BioFoto Forening for Naturfotografer

«Birdwatching in Gambia»

Som fugleinteressert med en særlig interesse for fargerike fugler har vi forelsket oss i Gambia.

Vi har vært i dette landet tre år på rad og har blitt kjent med lokale familier og tatt del i deres liv og problemer. Det blir flere turer. Fattigdommen er stor og landet er sterkt avhengig av turisme. Vi har nå nær kontakt med en fugleguide og en tidligere hotell-nattevakt og deres familier. Ved hjelp av gode venner og familie og har vi skaffet midler til å kjøpe en brukt Toyota Hiace. Den har de utstyrt som en 10-seters buss. Nattevakten, Manka Sanneh, har nå fått sertifikat og er sjåfør på fugle-turer sammen med vår sertifiserte fugleguide, Ebro Sambou.  Fra starten av sesongen høsten 2017 har de nå begynt å få inntekter fra denne bilen som de eier sammen. Landet som også kalles «The smiling coast of West Africa» er befolket med vennlige, romslige og hjelpsomme mennesker. De fleste snakker engelsk. Muslimer og kristne ferdes om hverandre og pleier også familie-omgang.

Vi har hatt mange turer med overnatting rundt om i landet med fokus på forskjellige fugler.  Fugleguidene som er meget kunnskapsrike er medlemmer av «The Birdwatchers Association» og de har et nettverk av speidere rundt i landet for å lokalisere «godbiter». Små grupper får også god tid til å fotografere, og spesialservice for å finne de beste motivene.

Noen turer har vi avtalt hjemmefra og noen på direkten i Gambia. På denne måten kan man tilpasse turer etter interesse og tid.  Vi bodde på et hotell nær Koto Bridge i Serrekunda. Dette er et etablert fuglesenter og et treffpunkt for likesinnede. Rundt Koto Bridge kan man også få stort utbytte til fots, langs elva, på golfbanen og langs mange stier. Det er bla laget et «bird-hide» i mangrovene ved elvas utløp. Her kan man se skyggehegre (paraplyfugl), Ibiser, bi-etere og mange forskjellige vadere. Ved å arrangere egne turer bringer man også sårt tiltrengte inntekter til et fattig, men vakkert land.

Vi har laget en hjemmeside hvor vi deler våre erfaringer med tanke på å arrangere egne turer til Gambia. Besøk gjerne denne web-siden og se hvor enkelt det er å arrangere en privat-tur. www.fjellberg.com/gambia/

God tur, hilsen Sigmund Fjellberg og Emma Kittelsen.

Takk til vårt medlem Sigmund for flott artikkel. Er det andre medlemmer som ønsker å dele fotorelatert informasjon på vår nettside,  send inn din artikkel til tommy@biofoto.no

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.