BioFoto Forening for Naturfotografer

På høsttur til Folldal med BioFoto Østlandsavdelingen

Fotograf: Britt Borge Bollerud, Tekst: Svein Mulelid

Helgen 18. til 20. september var det igjen tid for å pakke fotosekken og sette til fjells. Som i fjor var det det Fallet Nordre i Folldal som var målet for Østlandsavdelingens utflukt. Herfra er det lett å nå de fleste av fotogodbitene det norske høstfjellet har å by på innen en halvtimes kjøretur. 14 medlemmer slo følge og brukte helgen til å utforske landskap og dyreliv fra tidlig morgen til sen kveld. Vi var ikke alene om å oppsøke disse traktene, noe vi dessverre også fikk erfare når detkom til å finne alternative steder å innta en felles middag på kvelden. Her er det nok muligheter for den lokale turistnæringen å utvide kapasiteten.

Døråldalen med sitt fantastiske landskap er et selvsagt sted å oppsøke, for de spreke er det ingen problem å ta beina fatt å ha en dags utflukt med mange fine motiver som dukker opp underveis. Værforholdene skaper alltid spenning når man drar på tur. I år var det nok ikke helt optimalt med vind, ingen snø på toppene og ikke optimale høstfarger, men som bildene viser fant deltakerne nok av fine motiver.

 

For morgenfuglene var soloppgangen vel verdt å få med seg. Her traff de også på Tore fra BioFoto Sørlandet som var på fototur i Døråldalen alene. Grimsdalen og Einunndalen er også populære områder å besøke for fotografer som liker å se landskaper og oppleve seterlivet. For de litt mer mobile motivene var jungeltelegrafen i full drift. SMS meldinger om observasjon av moskus og elg haglet inn. Elg bak bussholdeplassen i Dalholen eller tolvtakker i Grimsdalen ble raskt fulgt opp med suksess for enkelte. Moskus krevde litt mer innsats, men også her ble det klaff for noen. Søndagen kom med nok en opplevelsesrik tur i ryggsekken og fine bilder på minnebrikkene. Så er det bare å vente et år, så er muligheten der igjen.

 

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.