Informasjon

Vedrørende fotokonkurransen

Hei nå er det ikke lenge igjen til alt er på plass vedrørende fotokonkurransen. I denne anledning har jeg viktig informasjon å dele. Fotokonkurransen går over 5 år med mulighet til å samle poeng til en plakett etter gitte poengsummer (samme som vi hadde i foregående år, 2015-2019 Nå starter vi på null igjen og nye muligheter for de som ønsker å delta. Noen elementer er nye av året:

 • Deltakeravgiften har øket fra 100,- til 130,-
 • Avgiften betales til konto: 9001.22.25880
 • Alle bilder som deltar i konkurransen skal være tatt i fastlandsnorge. Det vil si at bilder fra Jan Mayen og Svalbard ikke kan delta i konkurransen. Fastlandsnorge er Landområdet som grenser til Sverige, Finland og Russland samt kystnære øyer, holmer og skjær.
 • Nå er Temaene for fotokonkurransen klare. Hele 10 tema, vår-runde, høstrunde for 5 år framover.

2020

 1. runde Vår Tema: Natur/Landskapsbilde (Valgfritt)

Bilde skal ikke inneholde menneske.

Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.

Bilde skal være tatt i fastlands-Norge.

 1. runde Høst Tema: Lang lukkertid. Fra 1/30 sek til flere minutter 

Hvor lang lukkertid du bruker bestemmer du selv, 

Du avgjør selv hvilken effekt du ønsker å formidle i bilde.

Bilde skal være tatt i fastlands-Norge.

Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.


2021

 1. runde Vår Tema: Firkantet Bilde 1:1 i Sort/Hvit

Firkant Bilde i sort/hvit, motivet bestemmer du selv, fugl, skog, landskap etc. Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.

 1. runde Høst Tema: Høstfarger

Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.


2022

 1. runde Vår Tema: Multieksponering / dobbeleksponering

Sette sammen en serie eksponeringer til et bilde.

Kunstnerisk frihet, formidle et naturbilde med å sette sammen

2 eller flere eksponeringer. F.eks bland to eller flere bilder sammen og skap en eksponeringseffekt. De fleste kamera har funksjon med dobbel eksponering. Skulle du ikke ha kamera med denne funksjonen kan du benytte Photoshop

Tilleggsinformasjon: HDR er ikke det vi er på ønsker i dette tema. HDR er når du setter sammen bilder med forskjellig lukkertid, samme motiv med forskjellige eksponeringstider. 

Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.

 1. runde Høst Tema: Speiling i vann

Du står fritt til å velge hva du ønsker å vise speiling av,

F.eks kan du formidle speiling av Fjellandskap, skog og trær,

fugler eller andre ting. Valget er ditt. Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.


2023

 1. runde Vår Tema: Kråke,skjære eller Ravn

Disse fuglene er i Kråkefamilien, forekomst i hele landet fra sør til Nord. F.eks kan ikke nøttekråke delta da den er stort sett er utbredt på østlandet. Derfor forholder vi oss kun til Kråke,skjære eller Ravn av fuglene i kråkefamilien. Bilde skal være tatt i fastlands-Norge.

 1. runde Høst Tema: Storm 

Uvær har fascinert fotografer gjennom alle år, nå har du muligheten til å formidle ditt beste uværsbilde. Bilde kan være fra kystlandskap eller fjellandskap fra innlandet. Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.


2024

 1. runde Vår Tema: Et tre eller flere trær

Landskapsbilde/naturbilde med et tre eller flere trær som hovedmotiv i bilde. Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.

 1. runde Høst Tema: Snøvær-bilde eller frost-bilde.

Her velger du selv hva som er motivet. F.eks kan bilde inneholde

dyr i snøvær, eller du kan formidle et løvblad med frost.

Bilde skal være tatt i fastlands-Norge. Deltar du med bilde av dyr er det kun bilder av ville dyr utenfor fangenskap som er godkjent.

Innleveringsfristene vil være lik alle år
Vår runden: Du kan sende inn bilder f.o.m 20. mars – t.o.m 25. april.
Høst runden: Du kan sende inn bilder f.o.m 20. august – t.o.m 25. september. Innleveringskjema vil kun være åpen i denne perioden.

Hver deltaker kan sende inn max 5 bilder til hver runde.
5 bilder til vår-runden og 5 bilder til høst-runden.

 1. Det er samme jury i både vår- og høstrunden. Fotografen med høyest, totale poengsum gjennom begge runder, kåres til Årets Fotograf, og bli belønnet med 10 bonuspoeng, samt en større premie som vil variere fra år til år.
 2. Alle deltagere samler poeng fra hvert år de deltar i konkurransen, og rangeres i en «Hall of Fame» på BioFoto sin nettside.
 3. Alle som deltar samler poeng til plaketter som kan oppnås etter gitte poengsummer, og som deles ut i forbindelse med landstreffet. Oppsamling av poeng gjøres over en 5-års periode. Nå blir denne perioden fra vår 2020 til høst 2024

a. Bronseplakett oppnås ved passerte 50 poeng
b. Sølvplakett ved 75 poeng
c. Gullplakett ved 100 poeng

 1. Hvert lokallag kjemper om en vandrepokal for beste lokallag pr år. Det lokallaget med høyest, totale poengsum vinner vandrepokalen.

a. Pokalen må vinnes tre år på rad før den kan eies til odel og ære.

Husk. f.o.m den 20.mars til 25. april kan du sende inn bilder til konkurransen. Årets Jury vil bli presentert innen 20. mars.

Sånn, det var det hele 🙂 Jeg forbeholder meg retten til korrigering og tilføyelse. Med hilsen Tommy Andreassen / konkurranseansvarlig BioFoto