BioFoto Forening for Naturfotografer

BioFoto Midt-Norge på tur til Straumen

Foto & tekst: Edvard Bergene

Søndag 15. januar var lokallaget i Midt-Norge på tur til tidevannstrømmen ved tettstedet Straumen ved Inderøy i Nord-Trøndelag. Tidevannstrømmen her er en av Norges sterkeste etter Saltstraumen. Hver vinter samles ærfugl og andre ender seg her for å beite på lokale delikatesser som kråkeboller, blåskjell og krabber.

For en del år siden var det over 3000 fugler der, men antallet har blitt redusert i senere år. Det er ingen jakt på ærfugl i Trøndelag så fuglene er svært tillitsfulle. Det er også vanlig at lokalbefolkningen tar med barn og lar de håndmate fuglene med brød så fuglene er godt vant til folk. I tillegg til vanlig ærfugl så er det også ett eksemplar av praktærfugl som holder til i området. Den har vært observert i år også, men viste seg ikke denne gangen.

Det var meldt oppholdsvær og delvis skyet denne søndagen, men det kom flere intense snøbyger som gjorde forholdene litt mer krevende for de over 20 fotografene som hadde møtt opp. Snøværet gjorde det mulig å få litt mer spennende bilder.

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.