Smålom i midnattstimen

Smålom_Foto Geir Antonsen

Foto © Geir Antonsen | BioFoto Nordland | Nikon D500 | Nikon AF-S Nikkor 180-400mm F/4 E TC1.4 FL ED VR | Exif: ISO:200, 1/40s, f:4,0 Brennvidde 400mm

Jeg har fulgt flere smålom’er fra i vår, hele sommeren og deler av ettersommeren/høsten, både i regnvær og sol. Har vært så heldig å ha smålom i flere av vannene som ligger i nærheten av hytta, en plass i Nordland. I flere av vannene er det fostret opp det som først var små grå nøster/ulldotter, som ble til flotte smålom’er utover sommeren, og som nok dro av gårde med sine foreldre en gang i høst.

Bildet er av en voksen smålom, tatt rundt midnatt i midten av juli. Helt vindstille, noe overskyet og «en del» mygg. Har mørknet bildet noe for å få frem den fine effekten i ringene i vannet og lysnet lom’en noe for å fremheve den. Ser frem til neste vår, og håper på besøk av smålom’en igjen i alle vannene omkring hytta.

Ha en fortsatt fin fotosesong 🙂 Mvh Geir Antonsen


Takk til Geir for innsendelse av artikkel og bilde. Ønsker du å dele din foto-opplevelse fra en tur eller prosjekt ? BioFoto setter stor pris på artikkler som vi kan publisere på nettsiden vår. Det er flott å se hva som rører seg ute blandt våre fotomedlemmer, det å se andre sine bilder er innspirerende og lærerikt.

Send inn noen få ord om turen og opplevelsen. Legg ved Exif data: Blender/lukkertid og ISO. Gjerne skriv hvilket kamera og objektiv du brukte. Husk å legge ved bilde(r) som vedlegg i e-post. Bildet bør være 1920 px lengste side / 72 dpi.

Mvh Webansvarlig/Tommy Andreassen.

Tags from the story
More from Tommy Andreassen
Årets Fotograf
Foto Bente Klevenberg, BioFoto Østlandet “edderkopp i solnedgang” BioFoto gratulerer så masse...
Les mer
Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *