Naturfotoglede

Foto Heidi Mellingen

Tekst & Foto Heidi Mellingen

Naturfotoglede og å gjøre godt

Kan det forenes dette med naturfoto og å være god med naturen? Noen ganger lurer vi jo…men jeg mener JA!

Jeg har et fotoskjul i skogen rett ved der jeg bor på 2. året nå. På privat grunn etter avtale med grunneier. Det gir meg uendelig mange gode opplevelser gjennom hele året, men viktigst er selvsagt vinterhalvåret pga matmangel. I løpet av denne tiden har jeg blitt ekstra glad i å være der i ruskevær da jeg ellers ville foretrukket å være innendørs. Så hver gang jeg har mulighet og Yr melder “drittvær” så drar jeg til skogs.
Bildene jeg viser håper jeg kan være motiverende for andre, slik at du ikke går i hi når vinteren kommer, eller det regner, men tar en tur ut. Kanskje får du lyst til å lage ditt eget prosjekt.

Forutsetningen er at jeg er der på naturens premisser. Jeg forer med gode råvarer, all plast osv. tar jeg selvsagt med hjem og ingenting blir liggende rundt som kan skade de som ferdes på min plass. Å se hvor glade de blir over å finne mat – gjør godt, og hvor desperate de er på vinteren gjør vondt. Jeg bare må ut jevnlig og passe på at de har nok. Men populære plasser blir besøkt av mange – særlig nå når trekkfuglene er tilbake, så er det umulig å mette alle. Men jeg gjør så godt jeg kan.

Når jeg fotograferer, forstyrrer jeg så lite som mulig. Det vil si at jeg ikke skyter lange serier med mitt speilreflekskamera. Kommer et rådyr til meg, så lar jeg det spise. Bilder kommer i tilfelle når dyret er på vei vekk, mett i magen, eller evt skremt av noe annet enn meg. Hos meg kommer dyr og fugler veldig nært, ofte helt inn på nærgrensen av min 200-400 mm tele. Derfor er det viktig at jeg viser respekt for den tilliten jeg blir gitt!

 

Tags from the story
,
More from Tommy Andreassen
«Birdwatching in Gambia»
Som fugleinteressert med en særlig interesse for fargerike fugler har vi forelsket...
Les mer
Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *