BioFoto Forening for Naturfotografer
NNPC

Natur&Foto inviterer til Nordic Nature Photo Contest

Velkommen til NNPC 2018

Bli Årets nordiske naturfotograf!
Natur&Foto inviterer dere nok en gang til å delta i Nordens største naturfotokonkurranse NNPC 2018. Her kan du høste inn flotte premier.
Alle vinnerbildene blir publisert i egen bok, og resultatene offentliggjøres på Natur&Foto-dagen søndag 4. Februar i Oslo konserthus.
Konkurransen er åpen fra 6. september 2017, fram til og med 12. november 2017 midnatt.

 

Regler for deltagelse i Nordic Nature Photo Contest 2018

 

(For english version, please click here)2018 konkurranseregler NNPC. Det er deltagernes ansvar å sette seg inn i konkurransereglene før de sender inn bilder og betaler deltageravgift. All deltagelse som er i strid med reglementet, ekskluderes fra konkurransen. Deltakeravgift returneres ikke.1. Om konkurransen: Konkurransen eies og drives av Visuell Natur, utgiver av magasinet Natur&Foto.2. Deltakelse: Registrering gjøres på www.nnpc.no klikk her. Registreringen er gratis, og alle kan delta, med unntak av de med familiære eller ansettelsesforhold i tilknytting til arrangøren. Når du er registrert, kan du kjøpe adgang til årets konkurranse. Pris 250,- (NOK). Er du under 18 år kan du melde deg på “Årets unge nordiske naturfotograf “. Deltakelse her er gratis.3. Nordiske bilder: Nordic Nature Photo Contest er en konkurranse med fokus på det nordiske lyset, faunaen, floraen og det storslåtte landskapet. Bildene, med unntak av kategorien Fotoreisen, må være tatt i et av de nordiske landene: Norge (Svalbard), Sverige, Finland, Island, Danmark (inkl. Færøyene og Grønland.).4. Fotoreisen: Vi har opprettet en egen kategori for den reiseglade naturfotografen, kalt Fotoreisen. Her skal det sendes inn en portfolio på seks bilder fra et konkret reisemål, fra hvor som helst i verden. Bildene må være tatt på én og samme reise. Bildene i portfolioen bør ha en tematisk sammenheng.

5. Du kan ikke delta med bilder som tidligere har vært premiert i større fotokonkurranser.

6. Bilderettigheter: Natur&Foto forbeholder seg retten til å benytte de premierte bildene vederlagsfritt på konkurransens offisielle utstilling, i boken som utgis i forbindelse med konkurransen, på Natur&Fotos nettsteder, og ved all markedsføring av konkurransen, inkludert presentasjon av vinnerbildene i magasinet Natur&Foto. Til gjengjeld vil alle premierte få premie, samt en gratis årbok fra konkurransen med vinnerbildene. Bruk utover dette honoreres etter avtale.

7. Antall deltagende bilder: Man kan laste opp inntil fem bilder i hver kategori, unntatt “Årets unge nordiske naturfotograf”, hvor det skal lastes opp en portfolio på seks bilder, og i kategorien “Fotoreisen” hvor det skal lastes opp en portfolio på seks bilder.

8. Bildene må være tatt i løpet av de siste tre år regnet fra datoen konkurransen stenges for opplasting.

9. Retningslinjer for bildebehandling:

Format: Kun digitale bilder kan delta. Filstørrelsen som lastes opp for bedømming av juryen, skal være 1400 piksler på lengste side, maks 1,5 MB.
Kameraets beste oppløsning skal benyttes, bildene kan beskjæres inntil 40%, men skal være minimum 2300×3600 piksler, ca A4 str.

Bildekorrigering: Bildene skal gjengis mest mulig naturtro, slik det var under opptaket. Det må opplyses om montasje (sammensetting av flere bilder, HDR, stitching), multieksponering og dobbelteksponering, eventuelt store endringer i Photoshop. Å fjerne eller legge til naturelementer, eksempelvis dyr, deler av dyr, planter, skyer, snøvær etc. er ikke tillatt.

Filinfo: Bilde skal inneholde fotografens navn og telefonnummer.

10a. Bildefilnavn: Filnavnet vil ved opplasting bli endret til noe tilfeldig. Derfor er det ikke viktig hva du har navngitt filen før opplasting. Men normalt er det lurt å holde seg unna spesialtegn og norsketegn.

10b. Bildetittel: Bildetittelen skal være en kort og beskrivende tekst om bildet. Denne vil også bli benyttet i eventuelle premieringer. Bildetittelen kan også endres senere.

11. Bildebeskrivelse: Informasjon om bildet fylles inn i feltet beskrivelse. Dette vinduet kommer opp under opplasting av bildet, teksten her kan redigeres frem til konkurransen stenges. Dette vinduet får du frem ved å klikke på bildetittelen, velg så rediger i menyen som kommer opp under bildet.

12. På forespørsel fra Juryen eller Natur&Foto-redaksjonen skal originalfil kunne fremlegges.

13. Etikk: Dyr/fugl som er temmet eller er i fangenskap, kan ikke delta. Dersom juryen får opplysninger om at viktige etiske regler er brutt under fotograferingen, eksempelvis unødige forstyrrelser eller naturødeleggelser, kan den diskvalifisere deltageren og det innsendte arbeidet. Hvis dette oppdages etter at juryeringen har skjedd, mister fotografen tittelen og må returnere premien. Unntaket er kategorien, truet natur, hvor bildene kan vise dyr som er temmet eller i fangenskap.

 
error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.