BioFoto Forening for Naturfotografer

Fototur Dovrefjell BioFoto Midt-Norge

Foto & tekst: Terje Gran

Helga 30/9-2/10 var vi 14 stk fra BioFoto Midt-Norge og 5 stk fra Indre østlandet (Rena) som dro på fototur til Hjerkinn på Dovrefjell. Vi bodde på jernbanehytta Grønnbakken. Noen av oss kom opp tidlig på ettermiddagen på fredag, og fikk med oss litt fotografering av moskus inne på fjellet. Vi var 4 stk som hadde med oss sykkel. Det er kanskje et tips til andre, som har tenkt seg innover veien til Snøheim. Da sparer man både rygg og føtter på bæring av tungt fotoutstyr, i tilegg rekker man over et større område på kortere tid. Fredagskveld var det sosialt samvær i peisestua. Det var hyggelig å hilse på våre nye fotovenner fra sør.


Lørdag var de fleste oppe før sola og fikk med seg en nydelig soloppgang der Snøhetta ble farget rød. Det var -9°C  så tidlig på morgenen, rim i lyngen og rimet på moskusen gjorde det mer vakkert. Det ble fort varmere når sola kom opp, 5-6°C og vindstille, det lovet godt for en fin dag i fjellet. Vi var flere små grupper som fordelte oss over Hjerkinnplatået. Jeg tror alle koste seg i fjellet med fotografering av moskus og flott natur. Lørdagskvelden hadde vi fellesmiddag med Innheredsodd og god drikke, som Linda Bjørgan hadde stelt i stand. Denne kvelden passerte BioFoto Midt-Norge 200 medlemmer, når folkene fra indre østlandet meldte seg inn. Noen var ute sent på kvelden å fotograferte stjernehimmelen.


Søndag var det ut i fjellet igjen. Det ble avreise på forskjellige tidspunkt utover dagen, men kl 15.00 var huset tomt, ferdig vasket og ryddet. Jeg tror alle var godt fornøyd med helga, både det sosiale, fotoutbytte og det flotte været.
Grønnbakken er også bestilt til neste år, da skal vi ha en vårtur i slutten av mai, og en høsttur i slutten av september.

for BioFoto Midt-Norge
Terje Gran.

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.