BioFoto Forening for Naturfotografer

Vellykket heldag i naturfoto

Fotograf & tekst: Einar Hugnes

BioFoto Midt-Norge arrangerte ”Midt-Norsk NaturFotodag” for andre gang lørdag 23. april. Det ble også denne gangen et svært så vellykket arrangement med god oppslutning. Dagen startet allerede kl. 04.30 med ”Beverworkshop” i Bymarka i Trondheim. 14 ivrige naturfotografer møtte opp, noen med erfaring fra foto av bever og noen som fikk prøvd seg for første gang.

Fortsatt er det mye vinter i Bymarka i Trondheim, og isen ligger tjukk både på Baklidammen og på Theisendammen. Ved Baklidammen har beveren i flere uker vært på land og felt flere trær, fra ei lita råk i isen. Selv om vi der fikk sett beveren i råka, forsvant den uten at vi fikk bilder av den. Ved Theisendammen holdt et velvoksent individ seg rett ved hytta. Den fikk vi noen avstandsbilder av. Ett annet eksemplar dukket også opp, men forsvant raskt inn i beverhytta.

Likevel, dette ble en flott morgen, med skiftende skydekke og nysnø på bakken. Det ga god uttelling på noen andre fotomotiver. Heldagen i naturfoto fortsatte gjennom 5 timer i vårt faste møtelokale, Suhmhuset ved Vitenskapsmuseet. Her deltok hele 50 naturfotografer. I tillegg til både en oppsummering fra Norsk Naturfotofestival, en naturquiz og noen lange pauser, fikk vi servert det ene flotte foredraget etter det andre. De som bidro med foredrag av høy klasse denne gangen var: Bente Presto-Edvardsen, Knut Wuttudal, Wenche Anita Larsen Dahle og Lars Andreas Dybvik, alle medlemmer i BioFoto Midt-Norge. Tilhørerne ble mektig imponert over det de fikk sett og hørt fra disse fire glimrende foredragsholderne.

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.