BioFoto Forening for Naturfotografer

BioFoto Midt-Norge arrangerte tur til Straumen (Inderøy)

Fotograf & tekst: Edvard Bergene

Søndag 10. januar hadde vi tur til Straumen som er eneste åpning vannet har fra Borgenfjorden (Børgin) og ut i Trondheimsfjorden nord for Levanger. Forskjellen mellom flo og fjære på 2,5-3 meter resulterer i en kraftig tidevannsstrøm på stedet. Dette gir god grubunn for blåskjell og små kråkeboller som er livretten til ærfuglene som samler seg i området om vinteren. Antall fugl der har variert fra år til år og for noen år siden var det ca 3000. Nå var det færre, sannsynligvis under 1000. Det er påvist at en del av dem flyr over fra Bottenviken når den fryser til.

Det drives ingen jakt på ærfugl i området noe som medfører at fuglene er relativt uredde for mennesker og noen av dem kan håndmates med brød. Fotomulighetene er derfor gode og til tross for kald vind hadde ca 25 fotografer møtt opp denne søndagen i januar. BioFoto Midt-Norges samarbeidspartner Stjørdal foto/Kjetil Schjølberg hadde også diverse lange teleobjektiver og annet til demo og testing på stedet. Det var gråvær og flatt lys, men vi fikk noen bilder.

I flokken med vanlige ærfugl er det også en praktærfugl hann, men den holdt så vi ikke noe til. Den er der hver vinter, men man må ha litt flaks for å få den på skuddhold. Etter fotograferingen var vi innom Nord Photography som driver fotoworkshops og hotell i ei gammel ombygget sag like ved Straumen. Innehaver og daglig leder Elisabeth Aanes forklarte entusiastisk om prosjektets noe trange start og videre utvikling til suksess. Se www.nordphotography.com.

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.