BioFoto Forening for Naturfotografer

test

Hei alle medlemmer,

Jeg har gleden av å endelig få åpne årets konkurranse. Nytt for i år er at vi har utviklet en online plattform der man må registrere seg for å kunne laste opp bilder. Vi har også utvidet konkurransen, så nå kan man laste opp inntil 5 bilder per person per runde.

Årets hovedpremie er et gavekort på kr. 1000.- hos Interfoto, og tildeles den som blir kåret Årets Fotograf.

Årets jury består av Jan-Olof Lantz, Anki Hammar og Dan Göransson, alle medlemmer i BioFoto Sverige.

Siste innleveringsfrist for runde 1 er satt til den 10. april kl. 23.59.
Innleveringsfrist for runde 2 er satt til den 10. september kl 23.59. Runde 2 åpner for innsendning den 1. august.
Husk å levere bilder til riktig tid!

Alle bilder som kommer inn vil bli lagt ut på nettsidene. Bildene fra runde 1 blir tilgjengelige for gjennomsyn den 15. april, bildene fra runde 2 blir tilgjengelige den 15. september.

Bildene fra hver runde går gjennom en juryering; en for vårrunden og en for høstrunden, før endelig resultat er klart. Det beregnes tid i april/mai, og september/oktober for gjennomgåelse av materialet for juryen. Resultatet blir presentert på nettsidene med bildene i rekkefølge etter juryens endelige dom. Resultatet fra runde 1 blir offentliggjort den 10. juni. Resultat fra runde 2, inkludert årets fotograf, blir offentliggjort den 10. desember. Medaljebildene blir presentert i Naturfotografen, og hele resultatlisten og «Hall of Fame» blir presentert på vår nettside.

Konkurranseavgiften på 100,- (NOK) betales til konto: 9001.22.25880 og merkes med fotografens navn. Lykke til alle sammen!

Reglene ser du nedenfor.

Vennlig hilsen
Jonathan Björklund
Tilrettelegger


Klikk her for å komme til innlogging og registrering!


REGLENE

Det blir to runder i året med samme tema – NATUR

Alle som deltar må være medlemmer av BioFoto i Norge.

1. Både farge-, og monokrome, digitale bilder deltar i samme klasse.

2. Hver deltager kan sende inn inntil fem bilder til hver av rundene. Bildene leveres med lengste side på 1920 pixler, og i høyeste kvalitet.

3. Innsendingsfristen er 10. april til vårrunden og 10. september til høstrunden.

a. Dette er absolutte tidsfrister, og all levering etter tidsfristen utelukker deltagelse uavhengig av grunn.

4. En jury bestående av tre personer med høy fotofaglig kompetanse, ikke tilknyttet BioFoto Norge, tar ut inntil 30% av bildene som antatte.

a. Et antatt bilde gir 1 poeng

5. Den samme juryen tar ut inntil 10 HM (hederlig omtale) uten innbyrdes rangering.

a. Et slikt bilde gir 5 poeng

6. Den samme juryen rangerer de tre beste bildene som får Bronse, Sølv og Gull.

a. Bronse, sølv og gull gir 8, 10 og 12 poeng.

7. Det er samme jury i både vår- og høstrunden. Fotografen med høyest, totale poengsum gjennom begge runder, kåres til Årets Fotograf, og bli belønnet med 10 bonuspoeng, samt en større premie som vil variere fra år til år.

8. Alle deltagere samler poeng fra hvert år de deltar i konkurransen, og rangeres i en «Hall of Fame» på BioFoto sin nettside.

9. Alle som deltar samler poeng til plaketter som kan oppnås etter gitte poengsummer, og som deles ut i forbindelse med landstreffet.

a. Bronseplakett oppnås ved passerte 50 poeng
b. Sølvplakett ved 75 poeng

c. Gullplakett ved 100 poeng

10. Hvert lokallag kjemper om en vandrepokal for beste lokallag pr år. Det er de ti best plasserte medlemmene som danner grunnlaget for lokallagenes totale poengsum, hvor det lokallaget med høyest poengsum vinner vandrepokalen.

a. Pokalen må vinnes tre år før den kan eies til odel og ære.

11. Det blir laget en 50×70 forstørrelse av medaljebildene. Disse blir utstilt på Natur&Foto-dagen i februar, NNFF i mars, og evt. ved ytterligere arrangementer gjennom året der BioFoto deltar med stand/utstilling. Deretter får fotografene bildene til odel og eie.

12. Det er en årlig avgift på kr 100.-, Avgiften dekker deltakelse i begge runder, men deltakeren avgjør selv om han/hun vil delta i begge rundene eller ikke. Dersom en deltaker ikke er med i runde 1 (vår), kan han/hun likevel delta i runde 2 (høst) gjennom å betale avgiften før denne runden.

13. Juryens beslutning er endelig og den samme juryen kan utelate bilder som man mener ikke oppfyller tema eller BioFoto sin etiske norm (punkt 2 & 3 i BioFoto sine vedtekter).

INNSENDING

Ved opplasting av bilder følg disse instruksene!
• Bildeformat: .jpg
• Lengste side: 1920 piksler.
• Fargeprofil: sRGB
• Maks filstørrelse: 10MB per fil
• Filnavn: Gi bildet en kort tittel f.eks. ‘fugl_i_flukt.jpg’
• Ikke bruk spesialtegn som æ, ø, å, &, =, eller tilsvarende.
• Last opp et bilde om gangen
• Når du klikker på ‘Last opp bilde’, vent til du blir sendt videre og får meldingen ‘Filen din_titel.jpg ble lastet opp.’ Klikk på ‘Tilbake’ for å komme tilbake til opplastningssiden!
Får du følgende feilmelding: ‘Beklager, filnavnet eksisterer allerede’ – bruk et annet filnavn.

Lykke til alle sammen!

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.