Om opphavsrett til åndsverk

I forbindelse med at et fotografi av Bjørn Joachimsen har blitt brukt uten fotografens tillatelse på hjemmesiden til BioFoto Troms, går hovedstyret ut med følgende beskjed til alle medlemmer:

BioFotos medlemmer bes ta sterkt avstand fra å bruke bilder som de ikke selv har skapt, uten fotografens tillatelse. BioFotos medlemmer bes også om å ta avstand fra å bruke bilder, musikk eller tekst hvor det ikke er gitt tillatelse til bruk av rettighetshaveren, eller som ikke er lisensiert for bruk gjennom f.eks. Creative Commons-lisensiering (CC). Vi ber alle medlemmer om å gjøre seg ytterligere kjent med “Lov om opphavsrett til åndsverk m.v. (åndsverkloven), og CC-lisensiering slik at situasjoner som dette ikke oppstår igjen (se link nedenfor).

Hovedstyret i BioFoto i Norge beklager på det sterkeste at et av Bjørn Joachimsens bilder har blitt brukt av BioFoto Troms uten tillatelse fra fotografen ifm. en medlemstur. Leder for BioFoto Troms; Håkon Langmo, har brukt bildet i den tro at personen som sendte det til ham var rettighetshinnehaveren. Hovedstyret er i gang med å finne ut hva som er bakgrunnen for hendelsen, og er nå i dialog med involverte parter for å finne en god løsning.

Hovedstyret v/Anne-Lise (fungerende leder)

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-05-12-2
https://creativecommons.org/licenses/
http://www.creativecommons.no/lisenser

Written By
More from Anja Paixao
Blåis
Fotograf: Per Ivar Bruvik Helga 16-18. september var Biofoto Hordaland på tur...
Les mer
Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *