Medlemsblad – Naturfotografen

Biofoto sitt flaggskip er medlemsbladet ‘Naturfotografen’.  Naturfotografen kommer ut fire ganger i året. Ta kontakt med oss (kontaktskjema finner du litt lenger ned på siden) så sender vi deg noen eksemplarer av vårt flotte medlemsblad som .pdf!

Utgivelseplan 2017:
Nr.1: I postkassen ca 2/3 – Frist for innlevering av stoff: 1/1
Nr.2: I postkassen ca 3/6 – Frist for innlevering av stoff: 19/3
Nr.3: I postkassen ca 14/9 – Frist for innlevering av stoff: 25/6
Nr.4: I postkassen ca 30/11 – Frist for innlevering av stoff: 1/10


Tidligere artikler, Alexander Myklebust


Fotografering er fristunda mi!

Wenche Anita Larsen Dahle er slettes ikke bare ”kona til Ole Martin i Flatanger”. De siste to årene har hun imponert mange med sine fotografier fra naturen. Under landstreffet i BioFoto på Smøla i juni ble hun ikke uventet kåret til ”Årets fotograf”.

-Mange av bildene mine har jeg fått kommentarer fra andre på at de kan være litt sarte og såre. Jeg bruker naturen bevisst og er mye ute for å samle krefter. Når jeg fotograferer, er jeg i ei slags boble og legger bort alt det andre. Jeg ser bilder overalt. For meg er foto fristunda mi, sier Wenche Anita.

Vi har satt oss ned i solveggen utenfor Smøla havfiskesenter. Et hektisk og innholdsrikt landstreff med over 30 ivrige biofotinger er nettopp over. Der ble Wenche Anita kåret til Årets fotograf etter to gode plasseringer i fjorårets fotokonkurranse.

Dette er ikke den eneste annerkjennelsen hun har fått det siste året. Sist vinter fikk hun ett bilde antatt i turklassen i NNPC (Nordic Nature Photo Contest) og ble kåret til Årets fotograf i Namsos Fotoklubb i 2015 etter å ha vært medlem der i bare ett år.

Speilrefleks i gave
-Jula 2013 fikk jeg et speilrefleks i gave av Ole Martin. På forhånd hadde jeg verken drømt om eller ønsket meg mitt eget fotoapparat. Kanskje skulle jeg prøve å ta noen bilder, tenkte jeg da. Jeg har jo levd i fotomiljøet i mange år, uten at jeg selv noen gang hadde tenkt å ta egne bilder, forteller Wenche Anita.

Dermed var hun i gang med egen fotografering og fikk raskt mange positive tilbakemeldinger på bildene sine, noe som inspirerte til videre fotografering og utvikling.

-Selv om jeg har fått noen utmerkelser det siste året, prøver jeg å holde en lav profil. Jeg tror slettes ikke at jeg vinner alt framover. Kan jeg gi noe til andre med bildene mine, er det det viktige for meg.

Wenche Anita forteller at hun av og til legger til tekst og betraktninger til bildene sine, og analyserer dem litt mere. Kan hun få andre til å bli glad i naturen, og da særlig unger, er det noe av det som har størst betydning for henne. Hun er opptatt av at vi må ta vare på naturen og det som er fint rundt oss.

Ikke tilfeldig
Selv om Wenche Anita bare har fotografert i snart tre år, er det ikke helt tilfeldig at hun har lyktes så langt som fotograf. Hun har alltid vært et kunstnerisk menneske, og da særlig innen sang og musikk. Så kommer hun da også fra en musikerfamilie der både far og bestefar var musikere.

Selv har hun tatt en såkalt åpen bachelor med alt fra drama/teater, kunst og håndverk og til musikk. For to år siden holdt hun sin egen konsert på Stiklestad og i Flatanger.

-Det estetiske er viktig for meg, uansett hva jeg gjør. Det går foran alt. Jeg er streng mot meg selv, kanskje av og til for streng.

Wenche Anita er opptatt av ikke å kopiere andre og ønsker å ta bilder som er hennes egne. Om lover og regler i fotograferinga tenker hun at hun kan bryte dem. Når hun fotograferer, prøver hun å gå ut av boksen for å skape sine egne bilder.

-Jeg ser motiver overalt og trenger ikke å lete så mye. De fleste bildene mine er tatt i Flatanger. Vi har mye fint rett utenfor stuedøra. Jeg er ikke så opptatt av arter og artsfotografering, men tar masse bilder. Jeg prøver å ta med meg det jeg får. Portrett er også noe jeg liker å gjøre. Jeg ønsker å legge mye av meg selv i mine fotografier, sier Wenche Anita.


Ønsker du en sniktitt på vårt medlemsblad?

Ta kontakt med oss her så sender vi deg noen eksemplarer av vårt flotte medlemsblad Naturfotografen som .pdf!

Navn *

Telefonnummer *

E-post *

* Obligatoriske felt


Oppfordring
Alle oppfordres til å legge ved informasjon om kamerainnstillinger (Exif) til hvert fotografi – for eksempel i et eget dokument – som del av innsending av artikler og fotografier til Naturfotografen.

Redaktøren

styret_pb

Pål Brenne

Sletta 27
1920 Sørumsand
Tlf. 41204646
naturfotografen@biofoto.no