BioFoto Forening for Naturfotografer

BioFoto Østlandsavdelingens tur til Mølen 17. til 19. april

BioFoto Østlandsavdelingens tur til Mølen 17. til 19. april

Tekst og foto: Kåre Hoftvedt – Lokallag Østlandet

[zee_dropcap]I midten av april ble den første overnattingsturen med BioFoto Østlandsavdelingen for 2015 arrangert. Mølen er nok best kjent for sin rullesteinsstrand med sine 16 gravrøyser fra jernalderen og vikingetiden. Mange karakteristiske bilder med sjøen som vasker inn over rullesteine eksponert med lang lukkertid er noe av det fotografiske varemerket. I april er det imidlertid også tid for at trekkfugler mellomlander og hvitveis lager fine tepper mellom trærene.[/zee_dropcap]

Helgen 17. til 19. april var vi en gjeng med motiverte fotografer som la veien til Brunlanes og Mølen. Overnatting var organisert i to hytter på Oddane Sand der vi kunne slappe av mellom øktene og ta en fotoprat med likesinnede etter at mørket falt på.

Størst utbytte hadde nok morgenfuglene som var ute i god tid før andre mennesker, fugler og dyr våknet til liv for dagen. Fasanen var midt i spilltiden sin, noe som gav flere blinkskudd. Et par rådyr hadde morgentrimmen over jordet.

Ellers var det nok ikke til å unngå at vi også måtte prøve oss på bølgene og rullesteine. Dessverre kan man vel si at været var ganske bra, det blir jo mye mer liv i bilder der vinden uler og sjøen slår inn over land men vi skal jo ikke klage.

Med oss hadde vi også Stein Ole Hagen fra Scandinavian Photo som hadde fylt opp bilen med godsaker som gir en naturfotograf tårer i begge øyekrokene. Med hele rekken på 400, 500 og 600mm for Canon og 500 og 800mm fra Nikon samt mye fint fra Sigma og Benro stativer fikk vi øvet oss på å bære glass i fri utfoldelse hele dagen lang. Tusen takk til Scandinavian Photo og Stein Ole for denne muligheten. Mange fikk mye å tenke på.

Lørdagen fant vi frem til Gjestgiveriet i Nevlunghavn og inntok et bedre måltid i hyggelig selskap. Søndagen ble avreise med ulike planer for stopp på hjemveien, og sikkert mange fine motiver som dukket opp da også.

Takk til alle som gjorde helgen til en hyggelig opplevelse i godt selskap.

error: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.