BioFoto Forening for Naturfotografer

Medlemstreff i Nordland

Biofotinger fra hele landet dro på fotosamling til Lofoten, med base på Eliassen rorbuer som ligger på Hamnøy Reine.

Tekst: Tommy Andreassen og Rita Jakobsen

[zee_dropcap]Det var spennende å møte natur-fotografer fra  Mandal i sør til Harstad i nord. De fleste av oss kom på torsdag med ferga fra Bodø og var på rorbua på kvelden, vi ble ønsket velkommen av initiativtaker Tommy Andreassen, Leder for Nordland BioFoto. Vi ble innlosjerte  på 6 rorbuer av typen De-Lux. Rorbuen inneholdt alt det vi trengte for helgen, stue, kjøkken, bad og ikke minst den gode følelsen av å havet rett utenfor vinduet. Vel det blir jo ikke så mye tid for å oppholde seg på rorbua når Lofotnaturen skal fotograferes. Senere på kvelden når alle var kommet på plass samlet Tommy oss for informasjon om helgens foto aktiviteter.  Så var det å komme seg ut på natt-fotografering.  Fullmånen lyste opp de store fjellene som omkranset oss, det  var vindstille og varmegrader, det store spørsmålet var; når kommer nordlyset. Etter noen timers fotografering med håp om nordlys som ikke kom var det tid for sengen klokken 0200.  Med en god følelse om bildene som var fanget var det helt ok at nordlyset ikke besøkte oss denne kvelden, vi hadde jo månen som lyste opp våre motiv denne natten.[/zee_dropcap]

Fredag 7/11

Det ble fotografering før frokost, intens lys før sola sto opp, skarvene fløy i flokker over oss.

Så og si alle var å se denne morgenen med stativ og kamera, noen stod på brygga og fotograferte mot soloppgangen mens andre konsentrerte seg om fjellene som skinte i rosa farger på toppene. Etter vel en time forsvant de fleste inn for å få i seg frokost før avgang kl 0900. Vi samlet oss ved bilene og satte kursen mot vest,  til Å i lofoten og Moskenes området.  Vel noe samlet med dog nesten umulig når alle vil stoppe rundt neste sving, men sånn er det i Lofoten, umulig å bare kjøre forbi. Etter en hel dags fotografering var det klart for samling.

Kl. 18:00 Foredrag ved Birding Lofoten/Norsk Ornitologisk Forening

Ornitolog Martin Eggen fortalte om arter og steder for fuglefotografering på Reine og i området rundt. Ta gjerne turen innom nettstedet www.lofotenbirding.no  

19:00

Leder i BioFoto, Ola Arnfinn Loe, informerer om nyheter og visjoner for 2015

19:30

Reiselivssjef Elisabeth Dreyer fra Destinasjon Lofoten informerte  om bilder til bruk i reiselivs næringen, samt om fotokonkurranse med tema “Lofoten reiseliv” Det vil bli kåring av vinnerbilde, juryen er Destinasjon Lofoten. Alle deltakerne på dette fototreffet kunne sende inn 3 bilder hver. 1. plass premieres med UV-bilde trykket på alu-plate samt bilde blir kreditert på web-siden til Destinasjon Lofoten. 2. og 3. plass mottar heder og ære 🙂

Etter vel 2 timer med foredrag settes kursen tilbake til rorbuene, vi ser alle etter nordlyset på vår kjøretur tilbake……. hmmm ikke ennå, kanskje senere i kveld 🙂

På Moskenes  stoppet Rita Jakobsen innom et fiskebruk hvor hun fikk tak i blofersk sei. Det ble servert god fiskesuppe til nattmat og praten gikk livlig for seg om alle de flotte bildene som er fanget. Før vi tok kveld måtte vi ut å se etter nordlyset, hmm ikke noe, ennå. Vel vi får sette opp nordlys-vakt som vekker alle hvis det kommer aktivitet.  Silje Mari Karlsen var oppe og tittet kl. 0300, men det var intet å se, kanskje i morgen 🙂

Lørdag 8/11

Lørdagmorgenen var lik fredagsmorgenen, alle var tidlig oppe og fotograferte før frokost.

Foto-opplevelser til Smeden på Sund, Tor Vegar smidde skarv, pratet underholdene, og klippet pappfugler,og dyr. Omvisning på anlegget som inneholdt mye kysthistorie. Takk for stunden på Sund.

Nusfjord et fiskevær som nå er livat i turistsesongen (sommeren), det var omtrent kun vi som var der, en fordel når man skal fotografere. Nusfjord har noen få fastboende.

Vi kjørte videre mot Ramberg og  Skagenstranda med mange foto stopp på veien.

Klokken 14 skulle vi være på Nesland, det er ytterst i havgapet, vi kjørte og kjørte, Tommy ble oppringt flere ganger og de lurte på hvor langt det var dit: kjør til vegen stopper. Vi kom sånn ca til riktig tid, noen kl 14 og noen 14:30  På Galleri Nesland driver kunstner Lill Anita Svendsen et gjestehus og galleri. Her fikk vi servert vaffler og kaffe, sett på utstillingen. området som var som et levende museum, vi fikk også smake på egen eine røyket laks, noe som hun skal utvikle videre. På turen ut til Nesland ble det et utrolig fint lys i vest, sola kom akkurat under skylaget og skapte en magisk solnedgang.  Solnedgangen ble fanget og jeg antar det ble mange nydelige bilder.

Etter besøket dro vi til stranden over alle strender i Lofoten, Uttakleiv. Når vi kom frem var det bekke mørkt, men utfordringen om et bilde tok vi, månen kom litt opp mellom fjellen og hjalp til med lyssettingen. Nå var vi sultne og lørdags maten ble inntatt på Peppes Pizza i Leknes.

På bilturen fra Leknes til Reine, ca 7 mil, stoppet vi og speidet etter nordlyset, hmm ikke noe i dag heller.

Søndag 9/11

Søndags morgene. var alle tidlig opp, samme aktivitet på kaia som de andre dagene før frokost og utsjekk. Vår siste dag i Lofoten fikk vi servert et annet vær, regnbyger og vind. Som fotograf er dette helmaxs, alt av vær denne helgen. Vi var flere som ønsket å fotografere Skagen stranda igjen før vi skulle reise hjem. Vi var heldige med dette valget da flere surfere var å lekket seg i bølgene. Etter vel 2 timer på stranden var det dags for å ta farvel, vi måtte rekke fergen til bodø. Noen kjørte sørover og noen nordover

Hjem turen til Bodø ble litt rodeo på havet, friskt. Ferga var 45 minutter forsinket til bodø på grunn av dorlig vær, hva gjør veldet for en naturfotograf full av minner  og bilder fra ei utrolig trivelig helg i lofoten.

Nordland BioFoto ønsker å takke alle som kom og bidro til denne flotte foto-helgen. Med de gode tilbakemeldingen vi har mottatt fra deltakerne ser vi ikke bort fra en lignende tur i 2015

Med hilsen Tommy Andreassen

Leder Nordland BioFotoerror: Kopibeskyttet. Ønskes bilde brukt, ta kontakt med BioFoto eller fotografen av bilde.